Hoe kan ik bieden?

Om te kunnen bieden moet u zich eerst registreren (Zie "hoe kan ik mij registreren?"). Daarna dient u in te loggen met uw gekozen gebruikersnaam en wachtwoord. Dit kan u doen in het rechterblok op de homepagina van onze site. Kies vervolgens een veiling bij “lopende veilingen” om de kavels binnen deze veiling te zien en klik op het kavel die u interesseert. In het rechterblok kan u nu een bedrag invoeren (statisch bod of autobod) en klikt U op 'bereken uw bod'. Er wordt een berekening gemaakt van wat het kavel u zal kosten inclusief veilingkosten (meestal 17%) en BTW. Klik op “plaats bod” om dit te bevestigen of op "annuleer" om uw bod te annuleren.
U kan ook bieden via de pagina ' mijn overzicht'.
BELANGRIJK: Kijk eerst na of U de goederen op de voorziene afhaaldag kan (laten) ophalen!

 

Hoe kan ik mij registreren?

Surf naar onze website www.openbare-verkopen.be
Klik in het rechterblok op “Nieuwe account aanmaken” en vul minstens alle verplichte velden in. De gebruikersnaam en uw wachtwoord mag u zelf kiezen. U ontvangt dan een e-mail bericht, waarmee wij uw e-mailadres controleren. Volg de instructies in deze mail. Vervolgens kunt u, met de door u gekozen gebruikersnaam en wachtwoord, inloggen op de homepagina van onze site.

Hoe kan ik mijn biedingen best beheren?

Via de pagina “mijn overzicht” kan u alle kavels volgen die u interesseren. De kavels die u aanklikt met de knop "volgen in mijn overzicht" en de kavels waarop u een bod heeft uitgebracht komen hierin terecht.
De pagina toont het hoogste bod en het bod die u eventueel heeft uitgebracht. Indien u zelf hoogste bieder bent voor een kavel, dan staat het bedrag in de kolom "mijn hoogste bod" in het groen. Indien iemand anders uw bod overtreft, kom dit in het rood te staan.
Deze pagina is LIVE zodat u niets over het hoofd kan zien.
U kan zowel bieden op pagina van het kavel zelf als op de pagina "mijn overzicht".

Hoeveel kosten komen er bovenop mijn bod?

Naast het door u geboden bedrag betaalt u ook nog veilingkosten, 17 % opgeld, en BTW. Het BTW percentage wordt bepaald door de soort goederen die aangeboden worden.
U doet bv. een bod van 100€, dan wordt het totaal als volgt berekend: 100€ + 17€(kosten)= 117€ + BTW.
Deze berekening krijgt u steeds te zien alvorens u het bod moet bevestigen !!

Wat is een statisch bod en een auto bod?

U kan op 2 manieren een bod uit te brengen op een kavel:

Een statisch bod
U brengt zelf (handmatig) een bod uit op een kavel. Als u overboden wordt, hebt u zelf de mogelijkheid om een hoger bod uit te brengen.

Een autobod
Als u een autobod uitbrengt, hebt u in het systeem een maximumbod aangegeven. Het systeem brengt telkens het minimum te bieden bedrag voor in om een ander te overbieden. Dit herhaalt zich totdat uw opgegeven maximumbod bereikt is. Pas als iemand anders een hoger bod doet dan uw autobod, ben u overboden en niet meer de hoogste bieder. U kan uw auto bod ontbinden door een statisch bod uit te brengen die hoger is dan het huidige hoogste bod.
Dit is handig wanneer U op het moment van afloop niet thuis bent om de veiling te volgen.


Voorrang autobod
Als er op een kavel een autobod ingesteld staat en er wordt een statisch bod geplaatst dat gelijk is aan het autobod, heeft het autobod dan voorrang op het statische bod.

Eindigt een veiling stipt op het aangegeven afsluituur?

Een veiling wordt afgesloten als alle kavels zijn afgesloten. Om het overzicht te bewaren lopen niet alle kavels op hetzelfde tijdstip af, maar verspreid. Indien er een bod wordt gedaan tijdens de laatste 5 minuten van de aflooptijd van een kavel, dan wordt de resterende tijd voor dit kavel opnieuw op 5 min ingesteld.
Wij raden aan om naar het einde van de veiling toe, de voor u interessante kavels te volgen in "mijn overzicht". Deze pagina is LIVE zodat U niets over het hoofd ziet.

Kan ik op een andere dag, dan de voorziene kijkdag(en),de kavels bezichtigen?

Dit is niet mogelijk. Openbare-verkopen.be probeert de kijkdag(en) zo te organiseren opdat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om de kavels te bezichtigen.

Hoe moet ik betalen?

Wanneer de kavels aan u worden toegewezen, ontvangt u een e-mail met daarin de te betalen som en de betalingsgegevens. U dient dit bedrag dan zo spoedig mogelijk over te schrijven op onze derdenrekening IBAN BE84 1430 6028 1359 BIC GEBABEBB, met de gevraagde vermelding. Bij het afhalen van de goederen dient u een betalingsbewijs voor te leggen. Contant betalen is niet mogelijk!

Hoe werkt het afhalen?

Het is belangrijk dat U, voor U aan het bieden gaat, weet of U de goederen op de voorziene datum kan (laten) afhalen. Deze data staat steeds vermeld bovenaan de veiling!

Op de afhaaldag dient u zich aan te melden bij de veilingverantwoordelijke. Hij controleert of de betaling goed werd ontvangen. Breng voor alle zekerheid steeds een bewijs van betaling mee. Indien de betaling werd ontvangen zal iemand u naar uw goederen begeleiden en de factuur overhandigen. U bent verder zelf verantwoordelijk voor het eventuele demonteren en transporteren van de goederen.
Indien u de gekochte goederen zelf niet kan komen ophalen, mag u iemand anders laten komen. Hij/zij dient wel de toewijsmail mee te brengen.

Indien de kavels, zonder verwittigen,niet werden opgehaald, wordt een gerechtelijke procedure ingezet om de tegoeden te recupereren.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

U kan uw wachtwoord opnieuw instellen door onderaan onze site te klikken op "wachtwoord vergeten". Geef uw e-mailadres of gebruikersnaam in en klik op "nieuw wachtwoord aanvragen".
U ontvangt nu een e-mail met daarin een link waarmee je EENMAAL kan inloggen. Klik op deze link en vervolgens op "inloggen". U bent nu op de detailpagina van uw account. Hier kan u een nieuw wachtwoord instellen door het in te voeren en te bevestigen.

Kunnen kavels opgestuurd worden?

Ja, dat kan. Openbare-verkopen.be werkt met 2 partners die zich toelegen op het transport van goederen uit onze veilingen.
Alle info en werkwijze kan U op pagina voor thuislevering vinden: http://www.openbare-verkopen.be/nl/thuislevering

Kan ik mijn facturatiegegevens wijzigen?

Ja, u kan dit op onze website aanpassen. Nadat u bent ingelogd klik u rechtsboven op “Gebruikersaccount” en vervolgens op bewerken U past aan wat nodig is en klikt op “Opslaan”.
De gegevens waarmee u geregistreerd bent, worden op de factuur gebruikt.

Kan ik de goederen retourneren?

Openbare-verkopen.be neemt geen goederen terug. Veilingen per opbod vallen buiten de wet ‘verkoop op afstand’. Wij raden steeds aan gebruik te maken van de kijkdag(en) om vast te stellen of de kavel aan uw verwachtingen voldoet.

Kan ik zelf goederen te koop aanbieden op Openbare-verkopen.be?

Wij bieden deze service aan en maken steeds een voorstel op maat. De organisatie en kostprijs hangt steeds af van de hoeveelheid goederen, het assortiment, de kwaliteit, ...
U kan uw mail richten naar info@openbare-verkopen.be met daarin een beschrijving van de goederen samen met duidelijke foto's.

Wat is een combinatie kavel?

Een combinatiekavel bevat 2 of meer kavels uit de veiling waartoe de combi behoort. Een combinatie start pas als alle individuele kavels die ertoe behoren zijn afgelopen. Het startbod voor de combinatie, is de som van de hoogste biedingen (of het startbod, indien er geen bieding op werd uitgebracht) van de individuele kavels binnen de combinatie.

Prikbord

In een openbare verkoop dient elk lot  door de koper zelf gedemonteerd en getransporteerd worden (tenzij anders vermeld). Gelieve U dus steeds goed voor te bereiden!

Een combinatiekavel bevat 2 of meer kavels uit de veiling waartoe de combinatie behoort. Een combinatie start pas als alle individuele kavels die ertoe behoren zi

Technologie staat niet stil, allerminst op IT vlak. Na jaren trouwe dienst zal onze website binnenkort vervangen worden. Een moderne look vooraan en een nieuwe motor binnenin!

wanneer er een bod wordt uitgebracht binnen de laatste 5 min van een kavel, de restende tijd terug op 5 min wordt gezet?

Als u een autobod uitbrengt, hebt u in het systeem een maximumbod aangegeven. Het systeem brengt telkens het minimum te bieden bedrag voor in om een ander te overbieden.